Hip Hop

er navnet på en rekke danseformer som er knyttet til hip hop-kulturen. Danseformen oppstod i USA i slutten av 70-årene der den først og fremst vokste fram i New York-bydelen Bronx, og ble skapt av afro-amerikanere, afro-karibiere og latinos. I hip hop er det viktig med attitude og stil.


Lyrisk Hip Hop

Uttrykket er mykere og koreografien er oftest basert på lyrikken i musikken.


Ragga Hip Hop

er en afro-jamaicansk gatedans blandet med stilarter som hip hop, house og salsa. Ragga Hip Hop er en morsom dansestil som har fokus på bevegelsesglede, rytmer, isolering og shake av hofter og bryst.


House

Musikken er up-tempo og dansen er primært basert på fotarbeid. Her er det fokus på grunnsteg hvor man lærer å være lett på tå, mens overkroppen følger grunnrytmen – kalt Jacking. Det er fokus på å opparbeide en god flyt i denne lekne stilen, en god trening for musikalitet og er en skikkelig trim for kondisjonen!


Hip Hop Ladystyle

I denne klassen er det fokus på det feminine uttrykket og det vil være en blanding av hip hop, jazz, funk, dancehall og vouguing.


Dansefeber

I denne klassen kombinerer vi ulike dansestiler og musikksjangere.


Cheerdance freestyle

Vi setter igjen opp denne populære dansestilen på timeplanen der klassisk ballett og jazz-teknikk ligger til grunn for koreografien. Formasjoner, synkronisasjon og uttrykk/energi er viktige komponenter i denne dansestilen som delvis eller helt kan utføres med poms/dusker.

PS: Denne klassen settes kun opp som en dansestil, og ikke som et sports-lag med konkurranser involvert.


Moderne/Showjazz

Mer info kommer.